Sztućce jednorazowe dla małej gastronomii

Prowadzisz niewielki lokal gastronomiczny, który nastawiony jest głównie na klientów sezonowych? Twoja restauracja oferuje szybkie jedzenie na wynos? Świetnie, na pewno masz wielu klientów w swojej lokalizacji. W takim razie musisz przemyśleć swój biznesplan, by był on opłacalny w dłuższym wymiarze czasu.

Jak zapewnić interesantom i potencjalnym klientom to, czego mogą oni od Ciebie oczekiwać? Należy do każdej dostawy dodać to, czego naprawdę będą potrzebować. Jednym z takich elementów mogą (lecz nie muszą) okazać się sztućce jednorazowe, dzięki którym będą oni mogli zjeść posiłek poza domem – co swoją drogą w obecnych czasach jest coraz częściej praktykowane. Jak wybrać odpowiednie zestawy? Nie czekaj i przekonajmy się o tym już dziś.

Aspekt ekologiczny

Cały czas słyszymy z każdej strony, że tworzywa sztuczne są złe i nie należy ich wykorzystywać, gdy nie mamy takiej potrzeby. Sztućce jednorazowe mogą być jednak wykonane z syntetycznych materiałów biodegradowalnych, które zwyczajnie są dostępne na rynku. Coraz częściej znajdziemy na nich symbole wskazujące o braku negatywnego działania na środowisko i knajpa, która dysponuje takimi rozwiązaniami, powinna wykorzystać to jako symbol wizerunkowy. Oczywiście takie sztućce jednorazowe są lepsze, lecz oprócz wsparcia klientów w konsumpcji, będą doskonałym narzędziem marketingowym. Dla małej gastronomii może być to strzał w przysłowiową 10!

Nie do każdego zamówienia

Chcesz zaoszczędzić i pokazać, że Twoja gastronomia jest proekologiczna. Pytaj za każdym razem o sztućce jednorazowe i potrzebną ich ilość. Nie dodawaj ich automatycznie do zamówienia. Na stronie i w opisach na portalach dodaj opcję wyboru sztućców, by klient samodzielnie mógł zdecydować, czy ich potrzebuje, czy też nie. Dzięki temu będą one wykorzystywane jedynie wtedy, gdy będą niezbędne, a Twój budżet na dodatkowe akcesoria zyska kilkadziesiąt lub nawet kilkaset złotych zaledwie w ciągu jednego miesiąca.

Wybierz uniwersalny zestaw dla każdego

Co powinno znaleźć się w takim zestawie? Niezależnie od podawanych potraw, musi być tam łyżka, widelec, nóż i serwetka. Dzięki temu sztućce jednorazowe zapewnią klientom komfort jedzenia – niezależnie od sytuacji, czy skomplikowanych warunków. Wszystko zapakowane w hermetycznej folii to świetna alternatywa dla wrzuconych luzem narzędzi, które mogą zniechęcać klientów. Ciekawą propozycją są również sztućce, które łączą ze sobą dwa narzędzia, np. łyżkę z widelcem, minimalizując tym samym ilość wykorzystanego plastiku.

Post Author: admin

Dodaj komentarz